Avainet Oy referenssit.

Fintos Oy logo
Ei mitään korkealentoista teoriaa vaan käytännön järkeä.

- Fintosin tj Markku Halkola

Fintos Oy työntekijät ryhmäkuvassa

Fintos Oy on vaasalainen hydrauliikka- ja pneumatiikkajärjestelmien sekä nestejäähdytyssovelluksien asiantuntija, joka työllistää viisi ihmistä. Fintosin toimitusjohtaja Markku Halkola kertoo, että yritys tarvitsi selkeyttä niin sisäisiin kuin ulkoisiinkin prosesseihin. Siksi he halusivat Avainetilta puoli vuotta kestävän Tehdas Kuntoon -konsultoinnin, jonka tarkoituksena on laittaa tehdas järjestykseen ja tuottavaksi.

– Meillä ei ollut selkeitä käytäntöjä, joten loimme ne osa-alue kerrallaan. Pidimme Avainetin järjestelmällisestä tyylistä ja siitä, että kaikkea ei rysäytetty kerralla kuntoon. Avainetin Lasse Hyny myös puhui asioista maanläheisesti, eikä mikään hänen sanomansa ollut korkealentoista teoriaa tai höttöä, Halkola sanoo.

Halkolan mukaan Hyny on ensimmäinen konsultti, joka sai yrityksessä konkreettisia muutoksia aikaan. Hän ei vain ladellut, mitä pitää tehdä, vaan osasi kaivaa henkilöistä ulos sen, miten asiat pitäisi tehdä. Näin jokainen sai oivaltaa asiat itse. Tarvittaessa Hyny puki itse työvaatteet päälle ja tuli järjestelemään toimitiloja. Halkola kuvaa Avainetin konsultointia vapauttavaksi.

Fintosin työntekijät suunnittelukokouksessa

– Saimme kuulla, että yritysten ongelmista 98 prosenttia johtuu huonoista prosesseista, loput henkilöistä. Tämä oli vapauttava ajatus, sillä eihän kukaan tee tahallaan asioita väärin. Konsultoinnissa ei syyllistetty ketään, vaan mietimme yhdessä ratkaisuja, miten asiat voisi tehdä paremmin.

Fintosilla ollaan tyytyväisiä Avainetin konsultoinnista saatuihin tuloksiin. Nyt yrityksellä on yhtenäiset toimintamallit ja jokainen tietää, miten projektit viedään samalla kaavalla loppuun asti.

– Olemme ennen kaikkea tyytyväisiä siihen, miten yhtenäiseksi yrityksemme on kasvanut. Emme ole jakautuneet omiin pieniin ryhmiin, vaan olemme kaikki fintoslaisia, yhtä porukkaa. Nyt meillä on Fintosin tavat toimia.